به گزارش یزدفردا: آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی، امامجمعه بخش مرکزی یزد، امروز، ۱۹ فروردینماه در نماز جمعه این هفته با اشاره به آیه ۱۸۳ سوره بقره اظهار کرد: این آیه اهمیت و جایگاه والای معنوی و انسانساز ماه مبارک رمضان را نشان میدهد و اینکه همه دستورات اسلام در راستای تحول و تکامل انسان بوده و از جمله دستورات مهم ادیان توحیدی روزه است.
وی ادامه داد: روزه در ابعاد گوناگون برای انسانها موجب تحول و خودسازی میشود که یکی از اثرات مهم آن افزایش دانش و آگاهی است زیرا با تلاوت و تدبر در آیات نورانی قرآن کریم انسان به جهان بینی والاتری میرسد و شناخت دیگر و کاملتری نسبت به وجود خود و محیط پیرامون پیدا میکند و همچنین تحول بعد در گسترش قلمرو آزادیها، اختیارات انسانی و قدرت انسانها به وجود میآید.
مدرسی افزود: انسانها با کنترل عادات و غرائض و غفلت زدایی از خود و کنترل شهوت میتوانند از آزادی عمل برخوردار باشند. کسانی که در بند عادت و یا غریزه حیوانی و شهوت باشند و نتوانند غفلت را از خود دور کنند، هرگز آزاد نیستند.
وی ادامه داد: بُعد سوم و بعدی روزه و اثرات ماه مبارک رمضان، تقویت عواطف و عشق ملکوتی است، ماه مبارک رمضان ماه ارتباط با خدا، ارتباط با نماز، قرآن، روزه و بندگی است و حضور در مساجد و استفاده از فضای معنوی حاکم بر جامعه نیز از دیگر برکات این ماه نورانی محسوب میشود و از طرف دیگر رمضان ماه همدردی و همدلی با مستمندان و همرنگ شدن با نیازمندان و تلاش برای گره گشایی به حد توان از مشکلات آنها مخصوصاً در هنگام روزهداری است.و لذا وجود انسان دارای دو بعد مادی و معنوی است و یا به تعبیر دیگر بُعد روحی و جسمی، و یا بُعد قلبی و قالبی که بر این مبنا برای رشد و بالندگی به این چنین تحولاتی که در ماه رمضان فرصت بهرهمندی از آن بیشمار است، نیاز دارد.
امامجمعه بخش مرکزی یزد بیان کرد: در این ایام شهادت دو طلبه جهادی در حرم رضوی اتفاق افتاد، یادی داشته باشیم از دو شهید بزرگوار روحانیت شهید صدر و خواهرش بنتالهدی در عراق، و جلوداری روحانیت برای رسیدن به شهادت که سابقهای درخشان و ماندگار دارد.
وی ادامه داد: در جریانهای این چند روز ماجرای شهادت دو طلبه جهادی و مجروح شدن طلبه دیگر با سلاح سرد را در سه شنبه گذشته داشتیم و این اتفاق موجب تألم خاطر و اندوه تمام مردم شد، درجات این شهدای عزیز متعالی و یادشان را گرامی میداریم و باید توجه داشته باشیم اهداف کلانی پشت پرده این ماجرا و ماجراهایی از این جنس وجود دارد.
مدرسی، وحدتشکنی و اختلافافکنی، انحراف افکار عمومی از مسئله فلسطین و قدس و اختلا افکنی میان ملتها و کشورها از جمله ملت ایران و افغانستان، به چالش کشیدن گفتمان مقاومت که این روزها حرف اول را در دنیا میزند را از جمله این اهداف برشمرد و گفت: در نهایت هتک حرمت ساحت مقدس هشتمین نور الهی حضرت امام رضا (ع) و اینکه در حرم رضوی این کار نادرست و غیر انسانی توسط آن عامل تکفیری انجام میشود با خود معنایی از جمله ایجاد فضای نا امنی و احساس عدم امنیت در بین اقشار جامعه و خصوصاً روحانیت را به همراه دارد.
وی ادامه داد: اما این سه نفر روحانی جرمشان چه بود و چه کسانی بودند؟ جرم این افراد این بود که در درجه اول روحانی بودند و سپس در جایگاه روحانیت مردمی و جهادی نیز بودند و هم در خدمت مردم و اجتماع و هم در خدمت دین و دنیای مردم با حداقل امکانات و مجاهدانه تلاش میکردند، فصل زیبای ماجرای شهادت این روحانیون مجاهد در مشهد عکس العمل سریع، سخت و آموزنده مردم و زائران حاضر در صحنه بود که مثل همیشه ثابت کردند ارتباط مردم و روحانیت فراتر از ارتباط یک امر سیاسی و قانونی است و پیوند عاطفی و صمیمی بین روحانیت و مردم ریشه دار است و باورهای عمیق دینی را پشت سر دارد و این موضوع نیز به خاطر ولایت مداری مردم و سلوک متدینانه و مردمی روحانیت است.
مدرسی گفت: روحانیت اصیل شیعه همیشه پیش مرگ و پناهگاه مردم بوده است و حوزههای علمیه نیز همواره در اوج سختیها در کنار مردم بوده اند و از مردم بوده و جدا نشده اند. بیشترین شهید نسبت به جمعیت در دوران دفاع مقدس مربوط به روحانیت است و حضور چشمگیر و فعال آن ها در صحنههای دفاع از حرم نیز ستودنی است که ما یک روحانی شهید مدافع حرم را در استان یزد نیز از بخش مرکزی داریم شهید شیخ محمد حسین دهقانی که یاد این شهید عزیز را نیز گرامی میداریم و حضور در صحنههای جهادی مثل بازسازی مناطق محروم و کمک در جریان هایی از جمله سیل و زلزله تنها بخشی از فعالیتهای جهادی طلاب علوم دینی است.
وی بیان کرد: از طرف دیگر زندگی ساده و مردمی سرشار از معنویت رهبران اصیل روحانیت مثل حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آنچنان ارتباط عمیق را ایجاد کرده که قابل وصف نیست و این همان چیزی است که سران مذهبی سایر ادیان به آن غبطه میخورند و دشمن هم همین موارد را هدف قرار داده است که این موارد همه ارزشها و سرمایه.های معنوی و ماندگار شیعه است.
امامجمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به سالروز وفات امالمؤمنین خدیجه کبری تصریح کرد: این بانو الگویی تمام عیار و مؤثر در ترویج اسلام بود و امروزه نیز باید نگاه و اندیشه ایشان به ویژه برای بانوان در جامعه و ایران اسلامی الگو قرار گیرد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر کنترل بازار و نظارت بیشتر بر اجناس خوراکی مردم مخصوصاً در ماه مبارک رمضان است، پروتئین،میوه، سبزی و سایر اقلام مصرفی باید با قیمت کنترل شده، کیفیت قابل قبول و به شکلی مناسب توزیع شود. مبادا مسئولان استانی و کشوری گاهی نسبت به برخی کمبودها و گرانیها غافل شوند و توجه داشته باشند مردم در انتظار کنترل بیشتر تورم هستند و از دیگر سو مسائلی در زمینه حمل بار و موضوعات کامیون دارها نیز به وجود آمده است که این موضوع هم نیازمند عارضه یابی و حل مشکل رانندگان و سایر مسائل در این زمینه است و پایانههای بار نیز باید در این زمینه تعامل، انصاف و همکاری را مورد توجه قرار دارند و بر مبنای قانون و ضوابط فعالیت کنند تا در موضوع حمل و نقل کمترین مشکل و تنش را داشته باشیم.
مدرسی در پایان گفت: چندی پیش بعضی از مسئولان استان اقدام به لغو برنامه نادرستی در یکی از شهرستانها کردند که تذکر به جایی بود و در موضوعات فرهنگی باید عرف، دین و موضوعات مذهبی و عقیدتی نیز مورد توجه قرارگیرد و از جمله چهرهها در این موضوع عزیزی معاون سیاسی استاندار یزد بود که روحانیت کاملاً در مسیر دفاع از ارزشهای اسلامی با مسئولانی از این جنس همگام است و باید همه استان یک دست طبق فتوای مقام معظم رهبری و حضرت امام در جلوگیری از فحشا و فساد و منکرات یک صدا و یک نوا باشند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 19,ژوئیه,2025